Syvältä: Raha ja työvoima

Maaliskuun Syvältä-illassa Baari Vakiopaineessa (Kauppakatu 6 Jyväskylä) keskiviikkona 27.3. klo 18 keskustellaan rahasta, työstä, työstä kieltäytymisestä sekä perustulosta. Keskustelun pohjana on Eetu Virenin tuore teos Raha ja työvoima (Tutkijaliitto 2018).

Raha ja työvoima tarkastelee rahaa kapitalismille keskeisenä yhteiskunnallisena suhteena. Raha ei ole vain vaihdon väline tai arvon säilyttäjä vaan valtaa yhteiskunnalliseen elämään. Erilaiset tavat saada rahaa vaikuttavat mahdollisuuksiin toimia yhteiskunnassa. Rahalla on keskeinen merkitys työvoiman hallinnassa. Entä voisiko esimerkiksi vastikkeeton perustulo toimia yhtenä keinona kehittää rahaa siten, että se toimisi työstäkieltäytymisen ja työvoiman vapauden välineenä?

Tilaisuus ja keskustelu on kaikille avoin. Tervetuloa!

Eetu Viren on helsinkiläinen kirjoittaja, tutkija ja suomentaja. Hän on aiemmin kirjoittanut Jussi Vähämäen kanssa teokset Perinnöttömien perinne. Marx ilman marxismia (2011) ja Seutu joka ei ole paikka. Kapitalismi ja metropoli (2015). Hän on suomentanut filosofiaa ja yhteiskuntateoriaa, kuten Walter Benjaminin, Gilles Deleuzen, Frantz Fanonin, Christian Marazzin ja Precarias a la derivan kirjoituksia. Tällä hetkellä hän toimittaa kumu.info-verkkolehteä ja toimii muun muassa Työstäkieltäytyjäliitossa.

Eetu Vireniä haastattelee Aleksi Lohtaja.

Tapahtuman järjestävät Jyväskylän yhteiskunnallinen opisto JYO ja Tutkijaliitto.

https://www.facebook.com/events/575510746265492

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s