Feministinen politiikka eilen, tänään ja huomenna

Osana Yläkaupungin Yön ohjelmaa 19.5. on JYO:n keskustelutilaisuus ”Tasa-arvopolitiikkaa, feminististä aktivismia ja kaikkea siltä väliltä – Feministinen politiikka eilen, tänään ja huomenna” Puutarhurin talolla Seminaarinmäellä klo 16-18.

Feministiseen ja tasa-arvoa ajavaan politiikkaan on niin Suomessa kuin kansainvälisesti sisältynyt laaja kirjo erilaisia liikkeitä ja lähestymistapoja. Painotukset ovat vaihdelleet myös historian saatossa. Jyväskylän yhteiskunnallisen opiston (JYO) ja Jyväskylän yliopiston sukupuolentutkijoiden Kantti-verkoston järjestämässä yhteisessä paneelikeskustelussa paneudutaan tarkastelemaan tätä moninaisuutta erilaisista perspektiiveistä käsin. Onko tasa-arvon ajamisessa ja feminismissä kyse samoista asioista? Mitä menneisyys voi opettaa 2010-luvun feministeille? Entä mitkä ovat feministisen ja tasa-arvopolitiikan seuraavat suuret kysymykset?

Keskustelemassa yliopistonlehtori Hannele Harjunen, yliopistonlehtori Sari Sulkunen ja tutkijatohtori Arja Turunen. Keskustelun juontaa Jyväskylän yhteiskunnallisen opiston vararehtori Tuomas Parsio. Tapahtuma on osa Keski-Suomen Vasemmistonaisten järjestämää Kulttuurikahvilaa Puutarhurintalon kahvilassa.

Paneelikeskustelun päätteeksi Jyväskylän yhteiskunnallinen opisto jakaa vuosittaisen vuoden yhteiskunnallisen teon palkinnon.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s